КІЦМАНЬ 600

Головна » 2011 » Січень » 17 » Фестиваль Маланок 15.01.2011
11:37
Фестиваль Маланок 15.01.2011
http://novosti.kanalukraina.tv/sobytiya/8211_vs_16_01_11_19_00/

Відео новини канал Україна на 16 хвл.

Кіцманська Маланка в Чернівцях 2011 youtube.com

Маланка – це буковинська культура.






 








Такого переберійного дійства у Чернівцях ще не було. Уперше у місті відбувся міжобласний фольклорно-етнографічний фестиваль Маланок,15 січня на Соборній площі.

 

Кіцманський етнофольклорний театр «А калина не верба» потішив театральним номером «Жовняри на Маланці». Учасники цієї Маланки  одягнені у давню австрійську форму.















Чернівчани побачили Кіцманську Маланку, полковника, генерала, майора,жовнірів, шандарів, а чорт із циганкою тягнули сани із самогонним апаратом та пригощали гостей.

Цікавий сценарій мініатюри «Жовняри на урльопі». Весь сценарій побудований на анекдотах, курйозних ситуаціях і реальних випадках із життя в полку австрійської армії ХІХ століття.

Герої дійства виступали  в австрійській формі, й у 200-літньому буковинському одязі.

 Фестиваль має на меті пропагування та сприяння відродженню традиційних для Чернівецької області народних свят, обрядових дійств, створення нового туристичного продукту, який сприятиме зацікавленню туристів, забезпечення необхідної інформаційно-рекламної підтримки Буковини як регіону, який має значний потенціал у напрямку етнографічного туризму, відзначили у відділі з питань туризму облдержадміністрації.

У конкурсній програмі візяли участь 14 колективів з обласного центру та районів області, серед яких Кіцманський етнофольклорний самодіяльний театр "А калина не верба",  гурт "Вашківецька Маланка", фольклорно-етнографічний колектив "Маланка" Шебутинецького Будинку культури Сокирянського району, гурт "Маланка" комунальної бюджетної установи "Клуб мікрорайону "Красногорівка" міста Чернівці, колектив "Гіочел" села Горбово Герцаївського району, танцювальний колектив "Сяйво" Хотинської гімназії, Стрілецькокутська маланка "Оберіг", фольклорний колектив будинку культури села Котелеве Новоселицького району, Красноїльська маланка, фольклорна група Центрального палацу культури міста Чернівці, музичний колектив "Берда" села Горішівці Заставнівського району. Справжню традиційну переберію показали маланка «Оберіг» зі с. Стрілецького Кута, та с. Суховерхів,  Кіцманського району.

До Чернівців на обласний Фестиваль Маланок прибув і фольклорно-етнографічний гурт "Белелуйська Маланка" села Белелуй Снятинського району Івано-Франківської області.

Переможці фестивалю отримали грошову винагороду – за перше місце один із творчих колективів отримав 10 тис. грн., за друге місце - 5 тис. грн., третя премія склала 2 тис. грн.
На фестиваль прийшли близько 5 тис. глядачів.

Відео он лайн http://novosti.kanalukraina.tv/sobytiya/8211_vs_16_01_11_19_00/

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 2635 | Додав: koizman | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість