КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Грудень » 24 » Ялинка новорічна
14:53
Ялинка новорічна























Продаж новорічних ялинок уже розпочався, у Кіцмань навезли живих ялинок, найдорожчі коштують сто гривень.

 

 

Новий рік у багатьох асоціюється з запахом хвої та мандаринів. Однак щороку дедалі більше людей віддають перевагу штучним ялинкам, мовляв, не осипаються і служать кілька років... Звісно, остаточний вибір за вами. Бо алергологи радять прикрашати ялинку взагалі на... подвір’ї.



Лісова гостя

Здавна відомо, що хвоя позитивно впливає на організм людини. Наші предки використовували ялинові і соснові гілки для знезараження приміщень. Хворих на пневмонію обкурювали запаленими гілками, а підлогу посипали хвоєю. Загальновідомий факт, що запах хвої усуває нервове перезбудження і піднімає настрій. Однак алергологи нагадують: цілющі властивості має лише свіжа хвоя. Якщо лісова красуня стоятиме у приміщенні кілька тижнів, то перетвориться на зборище пилу. Для алергіків та астматиків це справжнє випробування. Навіть у здорових людей можуть з’явитися сльозоточивість, нежить, шкірні висипи. Якщо у вашій родині заведено ставити живе деревце, купити його варто не раніше 31 грудня. Фахівці радять винести його на смітник відразу після Різдва.



Штучна альтернатива

Звісно, найліпша ялинка та, яка виготовлена з кокосового волокна, кукурудзяного листя чи соломи. Однак пересічний українець купує дешевий базарний варіант – з полівінілу. Така ялинка відразу почне виділяти шкідливі хімічні речовини, вплив яких тільки посилюється під дією тепла і світла (надто гірлянд).

Не секрет, що штучні ялинки привозять з Китаю, де для виробництва використовують токсичні матеріали. Оскільки в Україні такий товар не підлягає сертифікації, нам щороку пропонують кота в мішку. Штучні ялинки часто роблять з металевих стержнів, на які намотують колючу пластмасову хвою. Танцюючи навколо такої красуні, ваші діти ризикують не тільки подерти костюм, а й поранитися.

Представник національної дирекції державних лісів Польщі Кшиштофа Хоєцькі стверджує: перевага штучних ялинок над справжніми в плані охорони екології – це міф. Головний новорічний символ, виготовлений з пластику, починає шкодити довкіллю уже з моменту свого створення, адже під час його виробництва в атмосферу потрапляє багато шкідливих речовин. А утилізація штучної ялинки, яка через певний час втратила товарний вигляд, теж спричиняє небезпечні для екології викиди. Коли ж штучну ялинку не утилізувати, природне розкладання пластику займе кількасот років.

До речі, ті, хто користується замінником лісової красуні, кажуть, що у приміщенні від штучної ялинки підвищена електростатика.


Переглядів: 1331 | Додав: koizman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість