КІЦМАНЬ 600

Головна » 2012 » Квітень » 2 » 1 квітня
12:46
1 квітня





































1 квітня в рамках відзначення Міжнародного дня птахів у Кіцмані на міському стадіоні відбулось свято, під час якого було проведено виставку спортивних та декоративних птахів, тематичні конкурси та інші заходи з нагоди  і дня сміху.

Мета виставки – залучення громадськості до проблем захисту птахів, формування різностороннього уявлення про світ пернатих, розвиток позитивно-емоційного ставлення до природи рідного краю.

У виставці-ярмарку взяли участь більше 100 птахівників-аматорів не тільки Чернівецької, а й сусідніх областей. Окрім голубів, на виставці було представлено рідкісні та екзотичні породи курей, гусей, качок, фазанів, канарок, папугаїв, кролів та інше. Упродовж виставки відвідувачі отримали безкоштовні консультації фахівців з питань придбання та утримання птахів у домашніх умовах.

1 квітня не вважається офіційним святом, але, тим не менше, люди по всьому світу знають, що цей день - День сміху і жартів. 1 квітня відзначають в Україні і в Америці, у Франції і в Англії, в Швеції і в Мексиці. Самі різні народи з різними культурами першого квітня спрямовують усі свої сили на одну єдину мету: якомога веселіше пожартувати на оточуючими.

Існує кілька версій про історичне походження свята. Кожна з них здається в рівній мірі правдоподібною. Одну з версій про виникнення свята сміху пов'язують з тим, що початку 1 квітня святкувалося в багатьох країнах як день весняного рівнодення і час Пасхи. Жартами, розіграшами та веселощами супроводжувалися язичницькі свята весни. Традиція продовжила існувати при християнстві і збереглася до наших днів. Весна, як і раніше наступає щороку і пробуджує всередині кожної людини веселість і гарний настрій. Тому навіть християни йдуть язичницької традиції та святкують День сміху.

Учасників свята  було  нагородження в різних номінаціях  головою Кіцманської районої федерації любителів спортивних і декоративних птахів паном Марком Гунчаком.
























Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 899 | Додав: koizman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість