КІЦМАНЬ 600

Головна » 2011 » Травень » 18 » Свято, радісне і сумне водночас
09:44
Свято, радісне і сумне водночас

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу — найбільша в історії людства війна і перемога над фашистами. День Перемоги завжди залишиться для нас затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем визволення.

Урочистою ходою під звуки духового оркестру розпочалися 9 травня святкові заходи з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Сотні кіцманчан пройшлися від військомату до меморіалу Слави, де отець Юрій відслужив панахиду за жертвами війни.

Цьогорічний мітинг на День Перемоги був багатолюдним, як ніколи. Виступили і щиро привітали з величним святом ветеранів та всіх присутніх голова райдержадміністрації Олег Унгурян, голова районної ради Василь Ящук, начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Георгій Леонтій, кіцманський міський голова Сергій Булега, районний військовий комісар Василь Масьовський.

У довічному боргу наше покоління  перед ветеранами війни. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях — сивина. З кожним роком все менше ветеранів приходить на святковий мітинг.

За дорученням Президента України напередодні Дня Перемоги державні службовці відвідували ветеранів за місцем їх проживання або в лікувальних закладах, аби всі вони були оточені увагою з боку влади.

Тож керівники району та представники влади відвідали багатьох ветеранів-активістів, учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни в Кіцманській райлікарні, в територіальному центрі при управлінні праці і соцзахисту населення РДА, в оселях, привітали та вручали грошову допомогу. Всього видано близько 10 тисяч гривень.

Зокрема, протягом 8-9 травня голова райдержадміністрації особисто відвідав 50 ветеранів району в їх оселях, привітав та вручив грошову допомогу.

"Жоден ветеран не має залишитися поза увагою представників влади, місцевого самоврядування, соціальних служб, учнівської молоді. Адже завдяки тому, що вони здобули Перемогу, ми сьогодні живемо на рідній землі, в своїй державі", — зазначив, відвідуючи ветеранів, голова райдержадміністрації Олег Унгурян і запевнив, що районна влада робитиме все для того, щоб турбота про ветеранів, інвалідів війни була щоденною і змістовною.

Велика Вітчизняна війна забрала життя у мільйонів людей. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини — це трагедія. А коли мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких, душі яких простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

Хвилиною мовчання кіцманчани та гості райцентру вшанували пам’ять тих визволителів, котрі ціною власного життя здобули свободу рідній землі та мирне небо для нас, своїх нащадків. До меморіалу Слави, Пам’ятного Хреста борцям за волю України та Пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам учасники урочистого мітингу поклали квіти. А після військових залпів у небо знялися голуби — птахи миру.

Урочистий мітинг та святковий концерт завершилися, а люди ще довго не розходилися по домівках, насолоджуючись гарною весняною погодою, мелодіями воєнних років, які звучали у сквері, розглядали художні роботи юних кіцманчан на тему війни і Перемоги. Ветеранів запросили на святковий обід у військову палатку, а для всіх бажаючих працювала традиційна "польова кухня".

Ольга КУЛЬКО.

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 976 | Додав: koizman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість