КІЦМАНЬ 600

Головна » 2011 » Квітень » 11 » У дендропарку садили дерева та кущі
21:17
У дендропарку садили дерева та кущі



 Облаштування дендропарку на території Кіцманського лісництва розпочалося минулої осені. Тоді на території 0,30 га було посаджено кущі самшиту, клени, каштани, сосни, ялини і ялиці. А минулого тижня у рамках щорічної акції Держагентства лісових ресурсів України "Майбутнє лісу у твоїх руках” дендропарк збагатився молодими саджанцями червоного дуба, кущами троянд, форзицій, ромашками та ірисами, які дбайливо посадили учні 6-го класу Кіцманської районної гімназії.

Як розповіла інженер лісового господарства Кіцманського лісництва Мар’яна Нагірняк, залучення учнівської молоді до участі в акції допоможе виховати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, ознайомити та залучити шкільну молодь до створення нових лісів, роз'яснити широким колам громадськості важливість створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів збереження різноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищити довіру громадськості до діяльності лісогосподарської галузі. Крім того, дітям дуже подобається працювати на відкритому повітрі, вони переймаються подальшою долею дерев та кущів, які посадили.

Наступним етапом облаштування дендропарку є створення на його території водойми, яку будуть прикрашати водні рослини, спорудження альтанки, доріжок.

А поки посаджені рослини підростають, триває ще одна цікава акція для школярів — конкурси на кращий твір та малюнок на тему "Людина та ліс”, в яких можна проявити своє піклування і турботу про ліс і довкілля.

Янна НИКОЛАЙЧУК

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 1002 | Додав: koizman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість