КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Вересень » 2 » Виборча кампанія розпочнеться 11 вересня
17:18
Виборча кампанія розпочнеться 11 вересня
 Верховна Рада виключила із закону про місцеві вибори вимогу про обов'язкову реєстрацію місцевих організацій політичних партій мінімум за 365 днів до дня місцевих виборів для участі в них. За прийняття в цілому законопроекту № 7043-1 "Про внесення змін до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" проголосували 264 депутати за 226 мінімально необхідних. На позачерговому засіданні народні депутати ухвалили зміни до закону про вибори депутатів місцевих рад.
 Обговорення змін до Закону про місцеві вибори вийшло бурхливим та емоційним. Зауважень у опозиції до авторів законопроекту назбиралося багато, зокрема, щодо формування складу територіальних виборчих комісій.
 Також цей закон установив, що в останні 6 місяців повноважень депутатів місцевих рад і місцевих голів, обраних на чергових виборах, їх позачергові вибори не проводяться. Парламент також установив, що до складу територіальних виборчих комісій може входити від 9 до 18 осіб; при цьому від партій, які представлені в Раді, до складу комісій може бути включено не більш як 15 кандидатур, від партій, не представлених у Раді, але що мають намір висунути своїх кандидатів на відповідних виборах - не більш як 3 кандидатури. При цьому, відповідно до прийнятого закону, відповідні місцеві організації партій, об'єднані в одну фракцію в Раді поточного скликання, або політичної партії, що сформувала свою фракцію в Раді, можуть подати до складу територіальної виборчої комісії не більш як 3 кандидатури. Крім цього, Рада уточнила процедуру визначення кількісного складу районних рад, а районним організаціям політичних партій дозволила висувати кандидатів у депутати місцевих рад міст районного значення.
 Парламент скоротив з 24 до 22 годин термін, протягом якого тервиборчком може скасувати реєстрацію кандидата в депутати або на посаду місцевого голови.
 Президент України Віктор Янукович підписав зміни до закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.
 Автор законопроекту - лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
 Закон розширює можливість участі у виборах усіх, а не тільки тих, хто має річну реєстрацію партій на місцях. Також у виборах мають право брати участь громадяни, яким на день голосування виповнилось 18 років.
 Місцеві вибори мають відбутись 31 жовтня, за мажоритарно-пропорційною системою.
Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 882 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість