КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Листопад » 28 » Виставка голубів
13:04
Виставка голубів










Вже доброю традицією стало проведення у Кіцмані виставки голубів. Цьогоріч вистаку голубів, присвячену до 70-річчя утворення Кіцманського району, 28 листопада 2010року, на ринку по вулиці Сторожинецькій, організували Гунчак Марко Васильович (фото 4) голова районої федерації любителів спортивних і декоративних птахів та його заступник, голова районої організації партії Злених України Ярослав Дарчук (фото 1). Посприяли виставці голубів міська та районна ради, а також відділи фізкультури і спорту та культури райдержадміністрації.

Така виставка відбувалася не вперше. Однак всі відвідувачі були приємно вражені цьогорічним розмахом. Показати свою птицю приїхало більше двох сотень учасників, із таких областей - Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Хмельницька, Тернопільська, Київська та інших районів Буковини. Окрім голубів більш як 90 порід, на виставці було представлено рідкісні та екзотичні породи курей, гусей, качок, фазанів, канарок, папугаїв, кролів і свиней. Відвідувачі могли не лише помилуватися, але й придбати.
















Птахівники готові годинами розповідати про своїх улюбленців. Сьогодні у світі налічується більше чотирьох тисяч порід голубів. Серед голубівників Кіцманського району найпопулярніші поштові, спортивні, вертуни, декоративні та м’ясні породи. Досвідчені голубівники добре знають особливості розведення та утримування кожної породи і з радістю передають свій досвід усім бажаючим. Спортивні голуби найбільш поширені в районі. Серед голубівників, що утримують спортивну птаху регулярно проводяться змагання, на дальність та швидкість польотів.



















Декоративні голуби - чубаті, двочубі, кучеряві, носочубі - різноманітні за розмірами і формою дзьобів, за будовою тіла і поведінкою, - каже пан Ярослав. Ще розрізняють голубів голоногих і з опереними ногами. У деяких порід на ногах росте пір’я майже таке, як на крилах. Найвідоміші породи з м’ясних голубів - це кінги, римські і штрассери. Деякі з них досягають ваги навіть 1,4 кг.

















Переможці виставки "Кіцмань 2010" було проведено нагородження в різних номінаціях.Учасники були нагороджені головою Кіцманської районої федерації любителів спортивних і декоративних птахів паном Марком, грамотами, медалями, кубками та іншими цінними відзнаками і призами.


Переглядів: 5687 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість