КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Серпень » 3 » Cпека
20:10
Cпека
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Врятуватися від спеки й освіжити організм допоможуть водні процедури. Гуляти біля води, частіше обполіскувати руки й обличчя, а також приймати душ два рази на день — це необхідний мінімум у таку погоду. Не менш корисно в спеку ходити в басейн. 
 
 Ціла низка інших українських областей, за словами Кульбіди, відчують ще більшу спеку трохи згодом. "Думаю, що в серпні якраз на території України, згідно розрахунків, мають відмічатися найвищі для цього року температури повітря, які можуть досягати відмітки в 40-42 градуси у більшості регіонів, за винятком західних областей", - прогнозує головний синоптик, однак не виключає, що у третій декаді серпня, «виходячи з досвіду попередніх років, можуть бути досить різкі зміни погодних умов, пов’язаних зі зміною повітряних мас".
 Незвично спекотна для України погода з температурою понад +30 спостерігається майже на всій її території понад місяць. Вперше з 1881 року повітря в столиці розпеклося до 35,3 градуса. Оскільки погода цього літа не характерна для України, Міністерство охорони здоров‘я порадило, що треба робити, аби послабити негативний вплив спеки на людський організм. Санітарна служба рекомендує зокрема застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах. Медики радять також користуватися централізованими системами кондиціонування, охолодження та вентиляції в будинках, використовувати повітряні завіси на входах до будинку.
  Рекомендації Міністерства охорони здоров‘я Роботодавцям рекомендують регулювати режим праці (скорочення робочого дня, зміна його початку та закінчення, використання кімнат відпочинку з оптимальними параметрами мікроклімату та повітрообміну). Збільшити обідню перерву працівників до 3-4 годин, виключивши роботу в найспекотніший період з 13 до 16 години. Роботу, що потребує великих фізичних зусиль та відповідно супроводжується виділенням тепла організмом людини, МОЗ радить планувати на вранішні або вечірні години.
Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 1462 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість