КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Листопад » 27 » Делегація з Австрії
12:57
Делегація з Австрії















  Цими днями в Кіцмань приїхала делегація з Австрії в складі 25 чоловік. Усі вони – представники Міжнародного благодійного фонду «Серце для людей», який вже кілька років надає посильну допомогу  соціальній сфері Кіцманщини. І цього разу в наш район їде автофургон з медичним обладнанням і функціональними лікарняними ліжками, меблями, одягом та іншими речами, потрібними в наших лікарнях, інтернатах, малозабезпечених сім’ях. Багато цікавих тем для обговорення було і в кіцманського міського голови Сергія Булеги, який познайомився зі своїм австрійським колегою — бургомістром Крусдорфа Рудольфом Лакнером.

 




Під час візиту австрійці завітали в музичну школу імені Володимира Івасюка, відвідали Кіцманську школу ЗНЗ І-ІІІ ступенів, де оглянули кілька класних кабінетів і шкільний музей, дізналися про період перебування Кіцманщини в складі Австро-Угорської імперії. На презентації виставки  - Кіцмань в епоху правління Франса Йосифа, в комплексі «Стара баня» дізнались про відновлювальні роботи його пам’ятника. Окрім соціальних об’єктів, гості з Австрії відвідали й історичні та культурні пам’ятки та визначні місця Буковини. 

 

 
















Музика, пісня стирає будь-які кордони і мовні бар’єри. В цьому переконалися всі присутні на концерті дуету "Писанка", заслужених артистів України Оксани Савчук та Івана Кавацюка. Чарівний голос Оксани, віртуозна гра на цимбалах Івана, неповторні мелодії українських та буковинських пісень розчулили усіх глядачів — і австрійців, і наших земляків. Кожен номер супроводжувався бурхливими оплесками, а після концерту в артистів брали автографи і запросили виступити з концертом в Австрії.

 



Все побачене за кілька днів на Україні вразило закордонних гостей. А найбільше сподобалися наші люди. Які, незважаючи на труднощі і проблеми, вміють бути привітними та гостинними, вміють веселитися і підтримувати один одного в скрутну хвилину. На згадку про Кіцмань делегації з Австрії було вручено сувеніри фоторепродукції міста від Оксани Ультріх та Дмитра Сухарика.


Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 4178 | Додав: koizman | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість