КІЦМАНЬ 600

Головна » 2011 » Листопад » 3 » Хочуть в армію
14:25
Хочуть в армію
































































В кіцманській призовній дільниці справжній бум, як і по всій Україні. Все більше молодих жителів Чернівечини хочуть віддати свій громадянський борг Вітчизні.

Дійшло до того, що високі армійські чини у Міністерстві оборони України заявляють, що на одне «солдатське» місце у них по декілька претендентів. Здається, такій «ситуації» може позаздрити будь-який виш на Буковини. Чому ж молоді люди все частіше готові на декілька місяців позбутися усього мирського та жити згідно зі статутом?

Основна причина в тому, що служба в армії відкриває перед спеціалістами можливість влаштуватися на роботу у силові структури, зокрема СБУ та податкову.

Такий поштовх до «патріотизму» викликаний відсутністю стабільності в економіці країни: молодим людям важко влаштуватися на роботу чи вступити на навчання, ось вони й в армію йдуть. Як-не-як – нагодований, вдягнений та й якісь гроші на кишенькові витрати є. Та й батькам простіше…

Солдат служить 9 місяців і перебуває на повному забезпеченні військової частини, проте на руки отримує трохи більше 100 гривень. Той же солдат, що прийшов на службу в армію за контрактом після закінчення вузу, крім обмундирування та одноразового безкоштовного харчування, отримує заробітну плату, починаючи з 1200 гривень при першому контракті (ця сума зростає при кожному новому контракті в залежності від посади). У багатьох військових частинах є гуртожитки для контрактників і офіцерів. Крім того, у військовослужбовця, котрий не має вищої освіти, великі пільги при вступі до будь-якого навчального закладу. Та й хлопців у формі набагато охочіше беруть у вузи, ніж цивільних. Як правило, наші контрактники вчаться заочно в усіх вузах країни. І військовий стаж йде, і черга на квартиру рухається. Адже нині у великих гарнізонах реально будують і здають багатоквартирні будинки для військовослужбовців. Контрактник, вступивши на службу, має тепер реальний шанс отримати квартиру. До того ж, військовослужбовець-контрактник, який прийшов на службу після закінчення вузу, має право вибору і спеціальності, і військового гарнізону, на відміну від простого солдата.

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 1000 | Додав: koizman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість