КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Серпень » 3 » Контейнер для сміття – кожній садибі
11:19
Контейнер для сміття – кожній садибі

 

Австрійська група AVE планує  розширювати експансію на ринок збору та утилізації відходів на західній Україні. На українському ринку AVE працює з 2006 року. Має підрозділи «АВЕ Коломия», «АВЕ Львів», «АВЕ Мукачево», «АВЕ Виноградово», роботу яких координує «АВЕ Умвельт Україна». Загалом обслуговує 400 тис. мешканців та більш ніж 700 промислових клієнтів. У 2010 році компанія очікує заробити в близько EUR 1,5 млн.

 








 

 

 Напевно, не випадково саме на західних теренах у гірських районах розроблено екологічний проект «Кожному селу, кожній садибі – контейнер для сміття».

Комунальне ТЗОВ «АВЕ-Коломия» з 10 грудня минулого року розпочало розвозити й установлювати у селах Коломийського і Снятинського районах контейнери для сміття для кожного власника господарства.

 

 Добре булоб щоб у Кiцмані створити  Комунальне ТЗОВ «АВЕ-Кіцмань» якеб поставило контейнери для сміття кожній садибі в місті, районі та й взагалі по області.  За користування контейнерами мешканцям треба буде платити 20 гривень на місяць. На сьогоднi у Кiцманi потрiбно самому вантажити смiття, i не взручний час за 5грн. на мiсяць. Можна зробити як у Лужанах по угодi комунальне підприємство у пакетах вантажуть два рази на мiсяць за 10 грн. Сподіваємося, що у такий спосіб збережемо чистими довколишні зелені зони, завалені стихійними смітниками.

 

Мiська рада провелаб велику просвітницьку роботу з місцевим населення. Однак, деякi люди відмовляються від цих послуг. Тоді зробити ставку на молодь. Запровадити у школах екологічні програми з цікавими фільмами, картинками, літературою. Менталітет старших людей важко змінити. А ось школярі – це люди майбутнього, вони допитливі і вміють мріяти та спостерігати.

 

У школах створити екологічну варту, щоб учні вели спостереження за місцевістю. Видати посвідчення члена ековарти, вони є носіями найсучаснішої інформації на зразок тієї, що у водному середовищі скло розкладається за 100 років, недопалок цигарковий – за 5, поліетиленові мішки – за 10–20, нейлонові вироби – за 30–40, консервні бляшанки – за 300 років тощо. Цими знаннями вони залюбки діляться зі своїми батьками, сусідами.

 

Особливо відчувають потребу у цивілізованому вивезенні сміття кожна садиба вiдалена вiд центру. Голова міськ ради не можи вплинути на свідомість людей, які роками звикли безкоштовно скидати сміття, як то кажуть, куди очі бачать, в лiс, рiчку, та iнше.

Господарів, котрі мають гарні будинки, хочуть бути цивілізованими європейськими газдами, переконати, що біля кожного обійстя потрібно поставити контейнер для збирання сміття. Це еталон та показник культури й належного рівня життя. Раз на два тижні машина забиратиме побутові відходи.

Коли їдеш до Снятина, по всій дорозі стоять сміттєві баки куди люди зносять сміття , а потім машина раз на тиждень забирає. І ніяких проблем нема , і нема сміття в лісі та на берегах. Так само в ближніх до Снятина селах — акуратні сміттєві баки біля кожної хати, і люди за то платять.

В нас приходили комунальники до господарства з питанням заключення договору, 5 грн. на мiсяцьа деякi люди відмовляються платити, кажуть шо то в незручний час. Якщо хтось уклав договір , і то вже не один рік укладав, правда куда йому нести. Рано або вечором, потрiбно підстроюватись під машину , якщо прогавив машину чекай на другий раз через два тижнi . На думку громадян, виносити сміття потрiбно тоді коли вигідно, а не коли їде машина. А що стосується вивозу сміття та договорів - то комунальники умов договору дотримуються. Але проблеми і в Кіцманi є, деколи тиждень можуть не приїжати — то машина поламалась, то ше шось... Треба телефонувати за номером в договорі і виясняти чого не їдуть. Напевно потрiбно залучити приватних пiдприємцiв, для вирiшення вивозу сміття та перейняти досвд сусідів з Снятина.

Якшо вже на то пішло, то це треба робити примусово, бо всiм зрозуміло шо мусор викидають всі... тільки різниця хто куда.

Про вивіз сміття повинне дбати місто, а про підтримку чистоти - його жителі. Те, що кожен сам по собі повинен заключати договір з організаціями по вивозу сміття - маразм. Яка різниця, приватний сектор чи ні. Люди здадуть кошти i по 10грн. на вивіз сміття - так, а от піти кудись і якісь папери писати - це вже ні... звиняйте, як кажуть.

Наприклад представники від міськради, мiлiцii пройшлися по садибах, і підписали угоду взручний час щоб нiхто незалежав вiд вивозу, виписали квитанцію про сплату на пiв чи на рiк, а потім народу приходили би рахунки на сплату комун послуг, як за земельну дiлянку. Народ же ж платить за світло, газ, квартиру, землю. Якщо туди включити десятку в місяць за вивіз сміття, думаю ніхто не буде сперечатися.

Можна вести на цю тему у форумі з інформацією, або в мiнi-чат, обговорити це питання як краще органiзувати вивiз сміття. В Кіцманi комунальна служба обслуговуває комунальні будинки, приватний сектор підприємців та організації. з приватного сектору (близько 2000 дворів) заключило угоди на вивіз сміття не більше 5%, всі решта сиплют там де стихійні звалища. Як що будуть баки, або мiшки, будуть сипати легально згiдно угоди, на стихійних звалищах будуть засади і будуть штрафувати.


Наприклад виконавчий комітет Мукачівської міської ради 24 листопада 2009 року прийняв рішення за № 256 «Про визначення виконавцем та надавачем послуг із збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів ТзОВ «АВЕ Мукачево» у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Мукачево з 1 січня 2010 року терміном на 49 років».

Прийнято рішення припинити діяльність по збиранню та вивезенню побутових відходів Мукачівського міського комунального підприємства «Закарпатекотранс», що є правонаступником ТзОВ «Закарпатекотранс» та виключити його зі складу виконавців та надавачів послуг по збиранню та вивезенню побутових відходів у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Мукачево з 1 січня 2010 року.

Вартість послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів на одного мешканця в місяць у проекті рішення міського виконавчого комітету передбачається на рівні 8 грн.

 

 

Контакти


Керівництво AVE Австрія

ТОВ AVE Австрія
Флуґгафенштрасе 8
А-4063 Гьоршінґ

тел.: +43/50 283 0
факс: +43/50 283 4212

Інж. Маг. Роланд Ріхтер

roland.richter@ave.at

 

AВE Україна ТОВ

Україна, 79008, м. Львів, пл. Ринок, 18

тел. +38 032 242 52 62

факс +38 032 242 52 63

e-mail: solomija.telembij@ave.ua

 

AВE Виноградово ТОВ

Україна, 90300, м. Виноградів, вул. Вакарова, 18

тел / факс  +38 031 432 31 65

e-mail: office.vinogradowo@ave.ua 

 

AВE Koломия ТОВ

Україна,  78200, Івано-Франківська обл.

м.Коломия, вул. Грушевського,4            

тел / факс +38 034 333 75 18

e-mail: office.kolomya@ave.ua

 

AВE Мукачево ТОВ 

Україна, 89600, м. Мукачево, вул. Грушевського, 4

тел. +38 031 312 22 69

факс +38 031 313 19 75

e-mail: office.mukatshewo@ave.ua

 

АВЕ Львів ТОВ

Україна, 79024, м. Львів, вул. Волинська, 9

тел / факс +38 032 242 60 57

e-mail: office.lwiw@ave.ua


Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 4546 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.8/4
Всього коментарів: 1
1 lyubov  
0
обслуговування даної фірми жахливе

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість