КІЦМАНЬ 600

Головна » 2011 » Червень » 10 » "На гостини до Івана"
20:08
"На гостини до Івана"

 Вперше на Буковині відбудеться етно-фестиваль, який буде проходити в населених пунктах Кіцманського району у день 70-річчя видатного кіносценариста, актора, режисера Івана Миколайчука.

 Таким чином буде зреалізовано його мрію – накрити стіл від Чорториї до Києва і запросити гостей звідусіль на гостину. З цією метою з нагоди поважного ювілею від дня народження славетного  українського митця крайова виконавча влада ініціює  проведення етно-фестивалю  "На гостини до Івана". Зокрема, 15 червня, вздовж автодороги від Чернівців до рідного села кіномитця Чортория Кіцманського району, у населених пунктах Мамаївці, Лужани, Шипинці, Дубівці, Глиниця, Зеленів буде представлено традиційну фольклорну культуру Кіцманщини. Це буде безпрецедентне дійство, адже у фестивалі візьмуть участь мешканці всіх сіл, які пролягають по маршруту відзначення ювілею митця.

 Гості свята матимуть змогу побачити яскраве пісенне та танцювальне дійство, представлене аматорськими колективами району, серед яких і Кіцманський етнофольклорний самодіяльний театр "А калина не верба" виступить з  мініатюрою по сценарію комедії Івана Миколайчука « Не билиці про Івана ».  Також глядачі побачать обряди краю, декоративно-прикладне мистецтво, народні промисли, національний одяг та вишивку, матимуть змогу скуштувати страви буковинської кухні, взяти участь у народних гуляннях.


Дмитро Сухарик

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 1060 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість