КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Грудень » 26 » Запрошуєм на свято "Маланки"
12:30
Запрошуєм на свято "Маланки"

У вечір напередодні "старого" Нового року ледь не в кожній кіцманській оселі від хлопчаків до старих ґазд перебираються у маски та костюми: "маланки", дідів", "баб", "жидів", "циганів", "шандарів","жовнірів"," козаків" в та інших казкових і невигаданих істот. І в такому чудернацькому вбранні переберія ходить від оселі до оселі, віншуючи господарів і відганяючи та задурюючи всіляких злих духів та відьом.

Після нічної коляди, переберії збираються на майдані В.Івасюка біля ялинки, на свято Маланки це своєрідний  карнавал Кіцманя.


Анонс.

14 січня 2011 року о 12 годині  біля пам’ятника Володимиру Івасюку на Василія  в Кіцмані відбудеться щорічне традиційне районне свято «Маланки».

Особливо приємно, що на цьому святі завжди дуже багато дітвори, гостей з Кіцманського та інших районів і областей, і навіть з-за кордону. Зберегти цю традицію зможемо лише передавши молодому поколінню. Запрошуємо всіх бажаючих приняти участі у дійствах Різдвяних свят!


Фолькльорні колективи "маланки" зайнявші призові місця будуть нагороджені грамотами та грошовими преміями, організаторами дійства.

 

koizman.ucoz.ua

 

 

 

Фестиваль Маланок Чернівці

 

15 січня 2011 року на Соборній площі міста Чернівці відбудеться 1-й Міжобласний фольклорно-етнографічний Фестиваль Маланок.

 

Мета та завдання Фестивалю:

Пропагування та сприяння відродженню традиційних для Чернівецької області народних свят, обрядових дійств.

Створення нового туристичного продукту, який сприятиме зацікавленню потенційних туристів.

Забезпечення необхідної інформаційно-рекламної підтримки Буковини, як регіону, який має великий туристичний потенціал, в тому числі в напрямку етнографічного туризму.

За сценарієм:

Початок Фестивалю 15 січня 2011 року о 14.00.

До 18.00 триватиме конкурсна програма.

З 18.00 по 19.00 – Парад Маланок за маршрутом: Соборна площа – вул. Кафедральна – вул. Ольги Кобилянської – Центральна площа – вул. Ватутіна – вул. І.Франка – Соборна площа.

О 19.00 – оголошення результатів Конкурсу.

З 19.00 – периберійні забави на Соборній площі.

Призовий фонд: 1 місце – 10 тис. гривень;  2 місце – 5 тис. гривень; 3 місце – 2 тис. гривень.

Організатори: Туристична громадська організація "Палітра Буковини", за сприяння відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації, управління культури Чернівецької міської ради, обласного об’єднання ВУТ "Просвіта", обласного відділення Українського фонду культури та меценатів. Відповідальна за проведення фестивалю: Лелюк Оксана Василівна, голова Туристичної громадської організації "Палітра Буковини", головний спеціаліст відділу з питань туризму облдержадміністрації. (конт. тел. (0372) 52-28-23; 095-5384822) Додаткова інформація: www.buktour.cv.ua

© Віталія Гузьо, Чернівецьке обласне товариство "Просвіта"

Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 1256 | Додав: koizman | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість