КІЦМАНЬ 600

Головна » 2010 » Жовтень » 31 » Зимовий час.
11:04
Зимовий час.

Україна 31 жовтня перейшла на зимовий час.

Що це означає для нашого здоров'я?

У ніч з суботи 30 на неділю 31 жовтня стрілки годинника переводяться на годину назад — країна переходить на зимовий час. Перехід на зимовий час в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року. Що це означає для нашого здоров'я?

 Вранці ми зможемо спати неначе на годину довше (якщо за старим часом) — це добре, але увечері нас почне раніше долати втома і сонливість. Лягти раніше увечері і поспати зайву годину вранці не складе проблем. Але головна неприємність зимового часу попереду. Тривалість світлого часу доби зараз стрімко скорочується. І через якийсь тиждень ми вже прокидатимемося на роботу в непроглядній темряві. Ось в цьому і є головна небезпека для здоров`я.

Вся річ у тому, що усередині нашого організму існує свій біологічний годинник. І він орієнтуються не по стрілках годинника, а по світловому дню. На шкіру потрапляє світло — виникає сигнал прокидатися, світло зникає — з`являється сигнал спати. І дуже швидко люди будуть вимушені ламати цей звичний ритм, через що виникне неузгодженість біоритмів — десинхроноз.


Категорія: Новини КІЦ | Переглядів: 896 | Додав: koizman | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гість